Χρωματολόγιο

Όλες οι δερματίνες & τεχνοδέρματα έχουν επιλεγεί με γνώμονα την ποιότητα και την αντοχή και πληρούν τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Ένα από τα χρησιμοποιούμενα υλικά στην κατασκευή επίπλων είναι το δέρμα. Το δέρμα, είναι υλικό που «αναπνέει», επομένως μειώνει την εφίδρωση του σώματός μας, όταν καθόμαστε σε δερμάτινα έπιπλα. Είναι πιο εύκολο στην συντήρησή του, όμως ζαρώνει πιο εύκολα. Για όλες αυτές τις ιδιότητές του, το δέρμα – και λόγω της σπανιότητάς του – είναι υλικό ακριβό. Για την ακρίβεια των γραφομένων, είναι πιο ακριβό από τα υποκατάστατα του δέρματος, δηλαδή, τις δερματίνες.

Η δερματίνη, είναι ένα συνθετικό προϊόν, που κατασκευάζεται από πολυουρεθάνη και έχει διαφορετικές ποιότητες. Οι πιο ακριβές από αυτές είναι η αλκαντάρα και το τεχνόδερμα, που και τα δύο χρησιμοποιούνται πολύ στην κατασκευή επίπλων.

Η βασική σύνθεση του τεχνοδέρματος είναι πολυουρεθάνη (PU) και μικροΐνες πολυαμιδίου. Είναι πιο φθηνό από το δέρμα, αλλά έχει παραπλήσια με το δέρμα χαρακτηριστικά, που καθιστούν ελκυστική και πιο εκτεταμένη τη χρήση του.

Το τεχνόδερμα είναι ένα πολύ πρακτικό υλικό, το οποίο προσφέρει πραγματικά άπειρες δυνατότητες. Σε αντίθεση με τα ανάλογα φυσικά υλικά, όπως είναι το καθαρό δέρμα, το τεχνόδερμα απελευθερώνει στην κυριολεξία την φαντασία του κατασκευαστή και του δίνει τη δυνατότητα να δημιουργεί εκπληκτικά σχέδια και σχήματα.

Μαζί με την αισθητική, τα ιατρικά έπιπλα από τεχνητό δέρμα βρίσκονται και σε ένα πολύ καλό επίπεδο πρακτικότητας. Το υλικό αυτό δεν ζητάει πολλά για τη συντήρησή του. Όλη η φροντίδα που χρειάζεται είναι το εξωτερικό καθάρισμα και η προστασία από διάφορα είδη παθογόνων μικροοργανισμών.